English
Nederlands
withkids logo

Attracties

Tower of London

Online kun je een gezinskaart kopen (2 volwassenen, 1-3 kinderen) voor £53,-. Dit scheelt wel £10,- met als je je tickets ter plekke aan de kassa koopt. Er zijn gedurende de hele dag rondleidingen (the iconic Yeoman Warder tour). De kroonjuwelen zijn hier ook te zien! Je stapt dan op een lopende band die langs de alle kroonjuwelen gaat zodat iedereen goed zicht hierop heeft. Je kunt teruglopen en nog een keer op de lopende band stappen! Verder zijn er de raven en de Beefeaters. Voor kinderen is er een speciale Time Explorers app waarbij je op digitale missie gaat. Deze app kun je voor je bezoek installeren: link naar de app

Tower of London harnassen Tower of London

Tower Bridge

De Tower Bridge is een attractie waar we geen tijd meer voor hadden, maar we zeker wel een volgende keer van plan zijn te bezoeken. De prijs voor 2 volwassenen en 2 kinderen is £22,-. Je moet wel minimaal een dag van te voren een ticket boeken. Je gaat met de lift in een van de pijlers omhoog en kunt dan naar de andere kant lopen, gedeeltelijk ook over een glazen vloer. De machinekamer (met de originele stoommachines voor het ophalen van de brug) is ook te bezichtigen.

Tower Bridge

Wimbledon

Voor de tennisliefhebbers is er de mogelijkheid voor een bezoek aan Wimbledon. Je kunt daar een rondleiding van anderhalf uur boeken, inclusief een bezoek aan het Wimbledon-museum. De kosten hiervan zijn £25,- voor een volwassene. Per volwassene mag er gratis een kind mee (van 5-15) en anders kost een kind nog £15,- extra. De rondleiding was natuurlijk wel in het Engels, met wat vertalen kregen de kinderen aardig wat mee. Ons jongste kind van toen 6 hebben we een fototoestel gegeven en daar heeft hij zich aardig mee vermaakt. Foto’s uit onverwachte hoeken of van andere zaken die hem interesseren (zoals de graafmachine hieronder). Op dat moment waren ze nl. bezig met het dak voor no. 1 Court). Wij vonden de rondleiding interessant en het werd gegeven door een enthousiaste rondleider (maar op het gras lopen zit er niet in). Het museum was nog wel de moeite waard, met een VR-experience en een paar andere interactieve items. Er werd gezegd dat dit niet voor kleine kinderen gschikt zou zijn, zijn maar dat mogen de ouders zelf bepalen of dat zo is.

onderweg met de Eurostar onderweg met de Eurostar

Hamleys

Vergeet niet met de kinderen naar Hamleys te gaan. Het leukste van deze speelgoedwinkel met meerdere verdiepingen is dat er speelgoed-demonstraties worden gegeven. Winkelpersoneel dat met het speelgoed speelt! Nadeel is natuurlijk wel dat je je kinderen haast niet meer wegkrijgt.

Buckingham Palace

onderweg met de Eurostar Wanneer je de wisseling van de wacht op Buckingham Palace echt wilt zien moet je er erg vroeg bij zijn, zodat je bij de toegangshek kunt staan van het paleis. Anders zie je alleen de wachters een paar keer voorbij marcheren of rijden (ter paard). Je kunt ook iets verder van het paleis langs de route gaan staan waar het wat minder druk is, zodat het zicht op de wachters wat beter is. Wat er binnen de paleishekken gebeurt kunnen de meeste mensen niet zien. De gardekapel speelt nog wel muziek: marsen maar ook moderne bekendere liedjes. Wij waren zelf niet op tijd voor een plek aan het hek (net als een paar duizend andere mensen).

Greenwich

In Greenwich is niet alleen de nulmeridiaan te vinden bij de Royal Observatory, maar ook de National Maritime Museum en de Old Royal Naval College. Deze 3 gebouwen zijn gedeeltelijk gratis te bezoeken, voor speciale tentoonstellingen moet je betalen. Op het binnenpleintje van de Royal Observatory is de nulmeridiaan te zien waar foto's worden gemaakt met een voet in het oosten en een voet in het westen. Dit gedeelte is echter alleen voor betalende bezoekers. De nulmeridiaan is iets verderop ook gewoon te bekijken, aan de dalkant van de Royal Observatory. Ook de Cutty Sark, een klipper uit 1869 is hier nog te bezichtigen (niet gratis).

Vanuit het Greenwich Park heb je een mooi uitzicht over de wolkenkrabbers van Canary Wharf. Ook in dit park zijn tamme eekhoorntjes te vinden. De pinda’s die we mee hadden genomen vonden ze erg lekker. Wij hebben een dagje Greenwich gecombineerd met de Emirates Airline kabelbaan. Je kunt zowel Greenwich als de Emirates Airline kabelbaan makkelijk bereiken met de Dockland Light Railway (je kunt hier voorin zitten voor een mooi uitzicht, een machinist is niet meer aanwezig). Klik hier voor alles wat je kan doen/bekijken in Greenwich.

uitzicht Greenwich

Eekhoorntjes voeren in de parken

In Hyde Park, St.James Park, Greenwich Park (en andere parken) zijn grijze eekhoorntjes te vinden. Deze eekhoorns zijn tammer dan de rode eekhoorns die in Nederland te vinden zijn. De eekhoortjes durfden zelfs doppinda's uit de handen van onze kinderen te eten! In zowel Hyde Park als St. James Park is een speeltuin te vinden.

eekhoorntje

Straatartiesten

Altijd leuk om naar straatartiesten te kijken. Je vindt ze bijvoorbeeld op Travalgar Square en Covent Garden.

Sightseeing met de dubbeldekker

Een zeer betaalbaar alternatief voor de dure hop-on-hop-off bussen is een rit met de gewone bus met je Oyster Card/Travelcard. Met een beetje geluk kun je bovenin vooraan zitten voor het beste uitzicht! Klik hier voor interessante busroutes.

Andere attracties

Er zijn natuurlijk nog genoeg andere attracties, zie ook de uitzichten en de musea op deze site.

Door op "OK" te klikken geef je With Kids toestemming om met cookies gegevens op te slaan en verder te verwerken conform ons privacy- en cookiestatement.


AfwijzenOK