Veel musea zijn gratis. Echter, dat lijkt mooi, maar meestal moet je wel weer betalen voor speciale tentoonstellingen. Het is handig om dit van te voren even uit te zoeken. Een paar hiervan hebben we bezocht, die staan hieronder beschreven. Er bestaat een website waar de waardering staat die kinderen hebben gegeven aan musea. Hier staat ook nuttig commentaar bij vanuit perspectief van een ouder. Let op dat lang niet alle musea die op deze website staan gratis zijn! Bij de meeste musea wordt een tassencontrole gedaan. Vergeet dan niet je zakmes thuis te laten..(dat was ons overkomen). Je kunt het meestal ook wel in bewaring geven. Bij ons ging de tassencontrole redelijk snel. Voordeel is dan wel dat je de tas mee naar binnen -mag- nemen. Nadeel is dat je de tas mee -moet- nemen wegens te weinig/geen kluisjes.
Het science museum is gratis, maar je betaalt wel voor een aantal tentoonstellingen. Voor kinderen is er een leuke tentoonstelling "WonderLab" die helaas niet gratis is. Voor 2 volwassenen en 2 kinderen betaal je 25 pond. Het is een soort mini-Nemo, maar dan net weer wat andere activiteiten om te doen. Er zijn ook shows (zie de website). Deze zijn wel leuk, maar wel natuurlijk in het Engels, dus zelf snel vertalen voor de kinderen. Soms gaat het net even te snel omdat je tegelijkertijd moet vertalen en luisteren. Wanneer je door de week gaat, dan heb je kans dat er schoolklassen zijn op het eerste gedeelte van de dag. Het Science museum beveelt zelf daarom aan na 13:30 te komen. Deze ervaring hadden wij ook;-) Op level -1 is een picnic-area waar je je zelf meegebrachte eten kan opeten.
Het British museum was bijzonder druk toen wij er naar toe gingen, tenminste wel bij de topattracties als de mummies en de steen van Rosetta. Nu waren we er pas ‘s middags, het zou kunnen dat het bij openingstijd nog te doen is. De minder bekende tentoonstellingen (zoals Japanse schilderijen) waren wel veel rustiger. Voor kinderen zijn er speurtochten bij de informatiebalie te verkrijgen. Ook zijn er rugzakjes met materiaal, maar alleen tijdens de vakanties (zie de websites voor de vakantie-periodes). Deze zijn gratis, alleen vragen ze een borg van £10,-. Verder is er ook een tablet met een family-game verkrijgbaar (£6,-), alleen is deze niet in het Nederlands. Klik hier voor meer infomatie.
Dit Vicoriaans museum uit 1880 is aan de binnen- en buitenkant mooi om te zien. Bij ons was het bekend vanwege het (nep) skelet dinosaurus Dippy die in de mooie Hintzezaal stond. Dippy is sinds de zomer van 2017 vervangen door het skelet van een blauwe vinvis. Dippy gaat op tour door Groot Brittannie. Er is genoeg interessants te zien, onder andere een grote dinosaurus-tentoonstelling. Helaas was het toen wij er waren erg druk ivm bank holiday. Bij ons stond er al een rij voor het museum. Dat liep wel aardig goed door, echter in het museum werd je meegevoerd met de meute. We kozen een andere route dan de meesten en daarna was het weer veel beter te doen. Klik hier voor de website van het museum.
Zie voor meer informatie ons privacyreglement.