English
Nederlands
withkids logo

Vervoer naar Londen

Eurostar naar Londen

Naar Londen toe vertrekt de Eurostar nog uit Brussel-Zuid. Tickets zijn te krijgen vanaf €59,- (vroegboekkorting). Deze lage prijs lijk je wel alleen te krijgen als je met de IC Brussel rijdt en niet met de Thalys. Wanneer je met de Intercity Brussel rijdt dan kun je wel vanuit elk station vertrekken (zit bij de prijs in). De verwachting is dat vanaf eind 2019 de Eurostar vanuit Nederland kan vertrekken.

Wij hebben op de heenweg de trein genomen naar Brussel-Zuid en vanaf daar de Eurostar naar Londen. Vergeet niet uit te stappen op Brussel Zuid/Brussel Midi! Het station is niet zo opvallend als dat je zou verwachten... Omdat we wel wat marge wilden hebben (moesten een aantal keer overstappen, ligt er ook maar aan waar je woont) zijn we toch wel de hele dag kwijt geweest aan de reis. Er wordt geadviseerd om 45 minuten voor vertrek van de Eurostar in te checken (bij drukte) en anders minstens 30 minuten van te voren. De controle gaat wel aanzienlijk sneller dan die bij het vliegveld. Wegens de marge die we hadden genomen hadden we nog ruim de tijd voor een patatje op het station.

station St. Pancras

Eurostar van Londen naar Rotterdam/Amsterdam

Inmiddels rijdt de Eurostar twee keer per dag vanuit Londen rechtstreeks naar Amsterdam/Rotterdam. De reis van Londen naar Amsterdam duurt dan nog maar 3:41 uur en naar Rotterdam nog maar 3:01 uur. De prijs is vanaf €40,-! (vroegboekkorting!). Die lage prijs lijk je alleen te betalen als je de hele reis met de Eurostar maakt en dat is nu dus nog twee keer per dag, nl. s morgens om (8:31) of aan het eind van de middag om 17:31. Voor kinderen van 4 t/m 11 is de prijs zelfs vanaf €28,50. Vanaf 12 jaar betaal je het volle pond. Kinderen t/m 3 jaar die geen eigen zitplaats hebben mogen gratis reizen. Wanneer je op een ander tijdstip reist, kun je altijd de reis tot Brussel Zuid met de Eurostar maken en dan verder reizen met de Thalys of de Intercity Brussel.

onderweg met de Eurostar Vergeet niet als je de reis met de Eurostar boekt dat je ook gratis de stoelen kan reserveren! Wij waren een beetje te laat voor een plek bij het raam met zijn vieren, dus zaten we achter elkaar. De trein komt aan op het station St Pancras International. Vergeet niet even om je heen te kijken als je hier aankomt, echt een mooi station! Voordeel is dat je aankomt in het centrum van Londen. Je kunt op het station gelijk een Oyster Card kopen. Verder is er bij Eurostar nog een speciale aanbieding: bij een aantal musea is bij een betaalde tentoonstelling de 2e persoon gratis. De aanbieding is geldig gedurende vijf dagen vanaf de vertrekdatum die vermeld staat op het Eurostar-ticket. Klik hier voor meer informatie.

Vliegtuig

Met het vliegtuig heb je keuze uit verschillende luchthavens. Het is wel de moeite waard om van te voren uit te zoeken hoe je vanaf daar op je vakantieadres wilt komen. Dat kan behoorlijk wat geld schelen! Hieronder staan de belangrijkste luchthavens.

vliegtuig

Reizen met OV tussen centrum Londen en Heathrow

De Oyster Card is niet geldig voor de Heathrow Express en de Heathrow Connect services tussen Hayes & Harlington en Heathrow. Je kunt wel losse kaartjes hiervoor kopen (vanaf £22,- voor enkele reis volwassenen, kinderen van 5 t/m 15 jaar reizen gratis met een volwassene). Vanuit Heathrow kun je ook met de metro naar het centrum van Londen.

Je kun bij bij een kassa op het metro station op Heathrow een Oyster Card kopen.

Reizen met OV tussen centrum Londen en Gatwick

De Oyster Card is geldig voor de treinverbinding met het vliegveld Gatwick. Dit zijn de treinverbindingen Gatwick Express, Thameslink and Southern services. Gatwick express kost ook met de Oyster Card ongeveer £20,-, met ThamesLink of Southern Services betaal je met de Oyster Card £8,30 voor een enkele reis voor een volwassene buiten te spits. De spits is in dit geval (niet bij het andere OV!) van maandag t/m vrijdag van 6:30 t/m 9:30. In de spits betaal je £14,70 voor een volwassene.

Kinderen mogen echter op deze treinrit niet gratis met de ouders meereizen. Je zou dan op het vliegveld een Oyster Card voor de kinderen moeten kopen en daar de Young Adults Discount op moeten laten zettten. Hier heb je dan de rest van de vakantie ook profijt van. Dan zouden de kinderen daar voor half geld mee kunnen reizen. Alternatief is een treinkaartje kopen voor de kinderen, het goedkoopste is ongeveer £8,-.

Je kunt je Oyster Card op het station kopen of bij de Transport for London desks in beide terminals.

Terug namen we het vliegtuig vanuit Gatwick. Dit vliegveld is echt een stuk rustiger dan Heathrow. Er zijn ook speciale veiligheidscontroles voor gezinnen.

Door op "OK" te klikken geef je With Kids toestemming om met cookies gegevens op te slaan en verder te verwerken conform ons privacy- en cookiestatement.


AfwijzenOK